Tavlor och konst gör ditt hem personligt

Det är få saker som kan ha sådan stor effekt på ett hem och inredning som tavlor och konst har. Du kan snabbt förändra ett hem genom att sätta upp tavlor eller addera andra konstföremål till inredningen. Ett rum kan gå från att vara lite trist och tråkigt till att bli spännande och inbjudande med rätt val av tavlor. Något som är perfekt att kombinera tillsammans med konst är posters i olika utföranden.

Anpassa motivet efter rummet

När du ska välja posters är ett tips att välja unika motiv som du verkligen gillar. Det är ingen vits att ha samma motiv som alla andra har. Du kan hitta posters med unika mönster och uttryck som kan göra ditt hem originellt och personligt. Det bästa med posters är att det går att ha i alla hemmets rum. Utgå ifrån din personliga stil och rummet när du ska välja ut motiv, det gäller både konst och posters. Försök att hitta posters som passar ihop med resten av rummet. I köket kan det vara en bra idé att hänga upp posters med anknytning till mat, recept eller dryck. I sovrummet kan det vara passande med harmoniska motiv som ger en avslappnande känsla och inger ett visst lugn. Nästa steg är sedan att hänga upp dina posters på ett tilltalande och snyggt sätt.

Häng posters i rätt höjd

Att ta efter museum när du ska hänga upp posters men även konstföremål är en bra idé. På museum hängs alltid tavlor upp mellan 152 centimeter till 160 centimeter. Det är en behaglig höjd för ögat men även för rummet. För att få den största effekten av posters är det viktigt att hitta den rätta platsen. Du kan hänga dina posters och konsttavlor på ett traditionellt sätt där varje motiv får mycket fokus och utrymme, exempelvis ovanför en soffa eller skrivbord. Ett annat förslag är att hänga upp dem på ett mer oväntat ställe som ovanför teven, ställer tavlor på golvet eller att du sätter flera posters tätt tillsammans.

Våga testa olika sätt att hänga posters

Om du sätter upp flera posters i närheten av varandra är det en bra idé att tänka på symmetri och asymmetri. En förutsägbar symmetrisk upphängning ger ett lugnt intryck medan rummet blir mer levande om du leker med höjder och storlekar. Ett tips är att du vågar testa olika sätt och ta ut svängarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *